Kereskedők karácsonyi jótékonysági programjai

Márkák

A legtöbb bevásárlóközpont mellett kereskedelmi cégek és kisebb vállalkozások is részt vettek a karácsony előtti jótékonysági programokban.

Az Arena Plaza több mint másfél millió forinttal támogatja az SOS Gyermekfalvakmunkáját. Az összeget a bevásárlóközpont és vásárlói közösen ajánlották fel az alapítvány javára a december 11-13. között zajló adománygyűjtés keretében.

December 16-án a WestEnd Bevásárlóközpont Cinema City mozitermében 300 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendezett karácsonyi ünnepséget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda WestEnd City Center. Az ajándékozók között szerepel a NGYSZ egyik legrégebbi partnere, az OTP Bank, a METRO Kereskedelmi Kft., továbbá az Anonimus Kiadó, a Semes Kóser Pékség, a Chipita Hungary Kft., a Metropol, a Penny Girl, a Penny Market Kft., a Kovács és Szalay Sütő és Édesipari Kft. és a LEGO Store Budapest. A vidám hangulatról a Budapesti Operettszínház sztárjai gondoskodtak. A METRO közel hétmillió forint értékű támogatást nyújtott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak a Jónak lenni jó kampány alkalmával. Összesen több mint 3.000 ajándékcsomagot és további 1.500 kg gyümölcsöt ajánlottak fel.

SuperShop és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megállapodásának köszönhetően decembertől a vásárlók hűségpontjai Máltai adománykártyára is beválthatóak a SPAR-csoport üzleteiben és az OMV töltőállomásain. Az adománykártyák megvásárlásából összegyűlt – tavaly több mint 10 millió forintos – összeggel a karitatív szervezet gyermekéhezés elleni és esélyteremtő-felzárkóztató programjait segítetik. Az „Adni öröm!” akció keretében a SPAR-csoport 162 üzletében december 16-tól gyűjtenek adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei.

Pólus Center december 23-ig tartó jótékonysági akciója keretében az adományozást szimbolizáló impozáns fenyőfa közös feldíszítésére invitálja a látogatókat. A dekoráláshoz szükséges díszek becsületkassza elven vásárolhatóak meg, a szervezők a teljes befolyt összeggel az SOS Gyermekfalvakat támogatják. A kezdeményezésre ellátogatott Cserpes Laura énekesnő is, aki saját nevével díszített gömbbel dekorálta a fát. Tavalyi hagyományt folytatva a Pólus Center fenyőfákat is adományoz a gyermekfalvak számára Kecskeméten, Orosházán és Kőszegen. A rendezvény keretében kétnapos jótékonysági garázsvásárt szervezett a lakás- és garázsvásárok specialistája, a Cityfox is. A 700 látogatónak köszönhetően a szervezők 500 000 forint összértékű adománnyal járultak hozzá a rászorulók megsegítéséhez az Age of Hope Alapítványon keresztül.

Budapesti Halfesztivál csapata a hagyományokhoz híven már a 2016. február 12 és 14. között a Millenárison megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztivál előtt elhozza a halászlevet azoknak a családoknak, akik másképp nem tehetnék meg, hogy karácsonykor hal kerüljön az asztalukra. A pilisvörösvári római katolikus plébániával közösen 2015. december 20-án vasárnap 10.00 és 12.00 között szerveznek ingyenes halászlé osztást a Bányatelepi kápolna kertjében. Ez már a negyedik hasonló rendezvényük, céljuk a jövőre nézve, hogy bejárják akciójukkal az összes magyarországi kistérséget.

(Fotó: METRO)

SOCIAL MEDIA