16. alkalommal ítélték oda az Üzleti Etikai Díjakat

Inspiráció

Idén – az eddigi 56 aktívan működő díjazott cég után – újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég veszi át az elismerést november 18-án este a Piac & Profit által rendezett díjátadó gálán.

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervinprofesszor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Az Üzleti Etikai Díj szempontrendszere:

 1. A cég etikai magatartása alkalmazottaival szemben
 2. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben
 3. Az ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás
 4. Társadalmi felelősségvállalás
 5. A környezettel szembeni felelős magatartás

Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 53 cég adott be értékelhető pályázatot: 22 kisvállalat, 15 középvállalat, 8 nagyvállalat és 8 multinacionális vállalat.

A díjat évente egyszer az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri ítéli oda. Idén 22-en adták le pontszámaikat. 2015-ben a zsűri 2 kisvállalatnak, 1 középvállalatnak, 3 nagyvállalatnak és 2 multinacionális vállalatnak adja át az elismerést.

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2015-ben:

 • Kisvállalat: BPR CONSULT Kft.
 • Kisvállalat: p2m Consulting Kft.
 • Középvállalat: GHIBLI Kft.
 • Nagyvállalat: BOLD AGRO Kft.
 • Nagyvállalat: KVGY Kft.
 • Nagyvállalat: Work Force Kft.
 • Multinacionális vállalat: LEGRAND Zrt.
 • Multinacionális vállalat: COTHEC Kft.

László Ervin és Demcsák Mária, az Üzleti Etikai Díj alapítóinak különdíját, a fenntarthatóság szakmai követe címet 2015-ben Dr. Radácsi László, a BGF tudományos főmunkatársa, a Smartlab tulajdonosa nyerte el.

A díjat az alapítók annak a szakembernek ítélik oda, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjék és erősödjék a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

A díjak átadására ismét a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően kerül sor, kiemelve az üzleti etika és a fenntartható fejlődés szoros kapcsolatát.

SOCIAL MEDIA