Elismertség alapján rangsorolták az ügyvédi irodákat

Márkák

Az első húszban öt olyan iroda van, amely magyar érdekeltséggel is rendelkezik. A Baker & McKenzie már hatodik éve vezeti a listát.

Az Acritas piackutató cég a globális márkaindexet az egymilliárd dollár bevételt meghaladó multinacionális cégek 55 országban székelő több mint ezer, jogi szolgáltatásokat igénybe vevő vezetőjének értékelése alapján állítja fel. A Globális Vezető Ügyvédi Irodákindexének (Global Elite Law Firm Brand Index) összeállítása során az egyébként 60 kérdésből álló interjúkból négy kérdésre adott választ vizsgálnak: az elsőként említett irodát, a leginkább kedvelt irodát, valamint a három vagy több országot érintő perekben, illetve ügyletekben leginkább számításba vett irodát.

A nemzetközi ügyvédi irodákat rangsoroló index minden skáláján a Baker & McKenziebizonyult a legjobbnak. A céget a sorban a DLA Piper követi a második helyen. A magyar piacon jelen lévő irodák közül az első húsz között kapott helyet a rangsorban az Allen & Overy (9. hely), a Dentons (14. hely) és a CMS (17. hely) is.

Az Acritas a gyorsan változó jogi piachoz való sikeres alkalmazkodást emelte ki a listára kerülők erényeként, míg Lisa Hart Shepherd, a cég vezérigazgatója a Baker & McKenzie esetében a globális lefedettséget és a helyi tudást hangsúlyozta, mint a cég legnagyobb erősségeit.

SOCIAL MEDIA