Dél-afrikai tulajdonos az Extreme Digitalban

Piac

Új többségi tulajdonosa van az Extreme Digitalnak, a Kika és a Pepco tulajdonosa szerzett részesedést a vállalatban.

A Steinhoff International Holdings nevű dél-afrikai cég tőkeemeléssel szerzett 50,8 százalékos tulajdonrészt az e-kereskedelmi cégben.

Ahhoz, hogy tovább növekedjünk, szükség volt egy stratégiai partner bevonására, hogy tudásunkkal és tapasztalatainkkal a nemzetközi piacon tovább erősítsük pozíciónkat. Továbbra is befolyásunk van az Extreme Digital üzleti stratégiájára, ám a Steinhoff Internationallel kötött megállapodás nyomán olyan lehetőségeket kapunk a régiós terjeszkedéshez, amely korábban nem volt számunkra elérhető” – mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója. A tulajdonrészért kapott összegből elsősorban a régiós jelenlétét erősíti az Extreme Digital: a szomszédos országokat is az itthon bevált hibrid – tehát online és offline árusítóhelyekkel együttesen operáló – üzleti modelljével kívánja meghódítani.

A tulajdonosváltásnak köszönhetően néhány napon belül jelentősen kibővül az Extreme Digital termékportfóliója is: a vásárlók az idén november 20-ára időzített Black Fridayen már bútorokat is rendelhetnek a www.edigital.hu-ról.

A cég menedzsmentje nem változik, illetve az alapítók, Kelemen Gyula és Várkonyi Balázs továbbra is tulajdonosok lesznek a vállalkozásban. A megállapodás lezárásához még szükség van a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére.