Budapesten David Allen időgazdálkodás-szakértő

Inspiráció

Két előadást is tart gyors egymásutánban a világ talán legnépszerűbb időmenedzsment guruja, David Allen, aki könyvének magyarországi megjelenése alkalmából érkezik a fővárosba.

„A legtöbben úgy érzik, hogy folyamatos időhiányban szenvednek, sem a munkára, sem a magánéletre nem tudnak annyi időt és energiát fordítani, amennyit szeretnének. A kapkodás és az időnyomás stresszt okoz, amitől persze a hatékonyságunk is csökken, ez pedig már egy ördögi kört jelent” – magyarázza a módszer kiindulópontjával kapcsolatban Hamar Domonkos, a módszer egyetlen, nemzetközileg minősített hazai partnercége, a Hamar Productivity Consulting alapítója, aki ügyfelei között tudhatja a PreziUnileverLogMeInSberbankGEBayer vagy a Fundamenta munkatársait is. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy a legnagyobb problémát valójában nem is az időhiány okozza, hanem az, hogy nem látjuk tisztán a feladatokat és nem határozzuk meg pontosan az elvégzésükhöz szükséges lépéseket. „A GTD módszer abban segít, hogy a gondolataink között is rendet tegyünk, és radikálisan megnöveljük a személyes hatékonyságunkat, stresszmentesen, célorientáltan és határidőre végezzünk el minden kitűzött feladatot” – mutat rá David Allen egyedülálló módszertanával kapcsolatban Hamar Domonkos.

David Allen néhány napos budapesti tartózkodása alatt november 9-én részt vesz könyve átdolgozott és kibővített kiadásának bemutatóján a Budapest Music Centerben, ahol egyúttal szó esik elménk tehermentesítésére, belső feszültségeink csökkentésére szolgáló technikákról is. A könyv bemutatójára azonnal elkeltek a jegyek, így egy ráadás időpontot is be kellett tervezni a programba. November 11-én a szakember előadást tart a Personal Hungary rendezvényen is, „Getting Things Done – Stresszmentes hatékonyságnövelés a gyakorlatban” címmel.

David Allen

Személyes hatékonyság coach, bestseller író. Az általa kidolgozott módszer több évtizedes kutatói munkája és szakmai tapasztalata alapján vált világhírűvé, mert számtalan túlterhelt embernek segített már abban, hogy belső feszültségek nélkül, önbizalommal és valóban hatékonyan oldja meg végtelennek tűnő feladatait. Több multinacionális cégnél és nemzetközi szervezetnél dolgozott már tanácsadóként. Évente több ezer vállalatvezetőnek és magánembernek tart szemináriumokat és tréningeket. Cikkei sorra jelennek meg a Fast Company, a Fortune, a Los Angeles Times, a The New York Times, a The Wall Street Journal hasábjain. Könyve eddig 30 országban több mint 2 millió példányban jelent meg. Jelenleg Amszterdamban él.

SOCIAL MEDIA