Az OKI belépett a széles formátumú nyomtatási piacra

Márkák

Az OKI csoporthoz tartozó OKI Data a Seiko széles formátumú nyomtatásra szakosodott üzletágának felvásárlásával bővítette nyomtatópiaci részesedését.

Az OKI Data Corporation felvásárolta a Seiko Instruments Inc. (SII) leányvállalatát, a széles formátumú nyomtatásra specializálódott Seiko I Infotech Inc.-t. Az így létrehozott, egymilliárd jen tőkével rendelkező és 236 alkalmazottat foglalkoztató OKI Data Infotech Corporation az OKI Group tagjaként kezdte meg működését októberben. A jelenleg az SII által értékesített, széles formátumú nyomtatáshoz kapcsolódó termékekért és szolgáltatásokért a továbbiakban az OKI Data Infotech felel.

Az OKI ebben az új nyomtatási üzletágban látja a vállalat fejlődésének egyik legfőbb motorját elsősorban a professzionális nyomtatás területén.

„Nagy lépés számunkra, hogy az SII széles formátumú nyomtatási üzletágának felvásárlásával vállalatunk dekorációs anyagok gyártásához készült, széles formátumú, tintasugaras nyomtatókkal, LED technológiájú plotterekkel (grafikus rajzgépekkel), valamint a kapcsolódó technológiákkal, fejlesztési forrásokkal és értékesítési csatornákkal bővítette kínálatát. A nyomtatóipart, a viszonteladói és a kiskereskedelmi szektort támogató teljes körű megoldásaink tovább erősítik vállalatunk pozícióját az üzleti nyomtatásban” – mondta Takao Hiramoto, az OKI Data Corporation elnöke.

SOCIAL MEDIA