Profilt tisztít a Google

Piac

Amit eddig Google-ként ismertünk, Alphabet néven működik tovább.

Jelentős átszervezésről tett bejelentést Larry Page (képünkön), a Google társ-alapítója. Alphabet néven hoztak létre ernyőcéget, amelyhez a korábbi Google-tevékenységek tartoznak, csak éppen más struktúrában. Ez azt jelenti, hogy leválasztották a Google-ról a netes core businesshez nem köthető területeket. Ezeket az Alphabet fűzi üzleti értelemben egységbe. A Google tehát – ahogy Larry Page fogalmazott – némileg karcsúsodik, mellette pedig önálló márkaként jelennek meg az egyéb projektek, illetve a befektetési tevékenységet végző egység is.

Az átszervezéstől egyfelől nagyobb működési hatékonyságot, átláthatóságot, az üzleti teljesítmény jobb mérhetőségét várják, másfelől az egyes márkáknak nagyobb terük nyílik az építkezésre, mivel kiléphetnek a Google árnyékából.

Sergey Brin elnökként, Larry Page pedig vezérigazgatóként irányítja az Alphabetet, míg a Google élére Sundar Pichai kerül. Az egyébként kimondott cél, hogy az egyes cégek élére erős vezetők kerüljenek, akik képesek hasonlóan erős vízióval továbbvinni az egyes területeket, mint korábban a két alapító.

SOCIAL MEDIA