Átszervezi bolthálózatát az Alexandra

Piac

Bizonyos boltokat bezárnak, de nyitnak újakat is.

A vásárlói szokások megváltozására hivatkozva átszervezi az Alexandra könyvesbolt hálózatot a Rainbow Üzletlánc Kft. Ennek jegyében augusztusban bezár tíz plázában működő bolt, ezek az érintett üzletek: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

Az Alexandra szerint mára egyre többen vásárolnak könyvet is online, így már nem feltétlen éri meg egy településen több üzletet fenntartani. Egyes városokban új helyre, akár nagyobb alapterületre költöznek a könyvesboltok. Egy kivétellel a megszűnő üzletek helyett minden olyan településen találnak Alexandra könyvesboltot a vásárlók, ahol a hálózat eddig is jelen volt. Az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti könyvesboltban több mint 30 ezer négyzetméteren szolgálják ki a látogatókat.

Szabó Tünde ügyvezető elmondta: a célok szerint az átszervezés után nagyobb figyelem jut a könyvkínálat bővítésére és a szolgáltatások fejlesztésére. Ennek jegyében az Alexandra új arculattal, megújult honlappal jelentkezik, később pedig további újítások várhatóak. Az online értékesítés mellett a vidéki jelenlétre is nagyobb figyelem jut. A neten rendelt könyvek házhoz szállítása augusztus 1-jétől ingyenes lesz azokon a településeken, ahol nincs Alexandra könyvesbolt, így a bolti átvétel nem megoldható.

Kép forrása: Közelben.hu

SOCIAL MEDIA