Ismét Alföldi a legértékesebb celeb

Márkák

A Forbes listája szerint profizmusban Ákos, pénztermelő képességben Ördög Nóra az első.

Másodszor készítette el a legértékesebb magyar celebek listáját a magyarországi Forbesmagazin. A lap három szempont szerint vizsgálta a hazai hírességeket. Az egyik kritérium az volt, hogy ismertségük mögött fellelhető-e valódi teljesítmény, a másik a személyes brandek pénztermelő képessége, míg a harmadik szempont pedig az imázs tudatos kezelése, a profizmus volt. A celeblista a Forbes szerdán megjelenő júliusi számában olvasható.

Az összesített lista első helyét a tavalyi évhez hasonlóan idén is Alföldi Róbert színész-rendező, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója szerezte meg, aki tavalyi győzelme kapcsán publicisztikát is írt a lapba. Alföldi, miközben saját magát nem tartja celebnek, elfogadja, hogy mások annak tartják, és kötelességének érzi, hogy ismertségét, népszerűségét jó ügyek érdekében használja.

„Kutyakötelességem foglalkozni azokkal az ügyekkel, amik bonyolultak, fájók vagy zavarosak. Ott kell állnom mindenki mellett, akit igazságtalanul és hisztériázva próbálnak másodrendű emberi lényként meghatározni. Bárki mellett, akit nem a tettei és a teljesítménye alapján ítél meg egy közösség, egy személy vagy rosszabb időkben egy egész társadalom” – fogalmaz írásában Alföldi.

A lista második helyére Stahl Judit került, aki ezzel egyben a legértékesebb női híresség lett a Forbes szerint. Stahl értéke a celebrangsorban sokat erősödött, hiszen a tavalyi listán még csak a 10. helyen volt. Ezzel maga mögé utasította a tavalyi női győztes Liptai Claudiát és Ördög Nórát is, aki ugyanakkor a Forbes szerint pénztermelő képességben a férfiak között sem talált legyőzőre.

Ismét a top3-ban szerepel, ezúttal harmadikként Kovács Ákos, akit a magazin ítészei a legprofibbnak tartanak a hazai sztárok közül: ő került a júliusi szám címlapjára. A popénekesről riportot is készített a Forbes. „Azt nem látja senki, amikor hajnali fél négykor a grafikus mellett ülök, vagy a próbateremben vagy forgatáson ér a reggel. A koncert csak öt százalék a munkából” – fogalmaz Ákos.

A listára mások mellett a saját show-jával immár országos csatornán látható Kasza Tibor, a nemzetközi porondon sikereket elérő szupermodell, Palvin Barbara, a szépségverseny-iparba is beszálló Vajna-házaspár is felkerült. A Forbes 21-es listáját a volt Fradi-vezér és realitysztár, Berki Krisztián zárja.

SOCIAL MEDIA