A LEGO fenntartható alapanyagokat kutat

Hírek

A LEGO Csoport egymilliárd dán koronás befektetéssel ’LEGO Sustainable Materials Centre’ néven kutatóközpontot hoz létre.

A központ működése a LEGO építőelemek gyártására szolgáló új, fenntartható nyersanyagok, illetve csomagolóanyagok kutatására, fejlesztésére és bevezetésére irányul.

Jørgen Vig Knudstorp, a LEGO Csoport elnök-vezérigazgatója szerint:

„Ez egy nagyon fontos lépés a LEGO Csoport számára a fenntartható anyagokkal kapcsolatban vállalt, 2030-ig megvalósítandó célunk elérése felé. Már eddig is fontos lépéseket tettünk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és pozitív hatást gyakoroljunk a bolygóra a csomagolások méretének csökkentésével, az FSC által tanúsított csomagolás bevezetésével, valamint egy tengeri szélfarmba eszközölt beruházással. Mostantól pedig még nagyobb figyelmet fordítunk az alapanyagokra.”

LEGO Sustainable Materials Centre a LEGO Csoport dániai, Billundban található központjában kap helyet, és ide fog tartozni minden olyan jelenlegi funkció és alkalmazott, amely, illetve aki alternatív anyagok felkutatásán dolgozik. Ezen felül további 100 szakember felvételét tervezik.

A LEGO Csoport tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen így kommentálta a bejelentést:

„Küldetésünk, hogy ösztönözzük és fejlesszük a jövő építőit. Úgy véljük, hogy ehhez leginkább a gyermekek számára nyújtott kreatív játékélmény révén tudunk hozzájárulni. A bejelentett beruházás azon törekvésünk melletti tanúságtétel, hogy pozitív hatással legyünk a bolygóra, amelyet a jövő nemzedékeire hagyunk majd örökül. Ez egyértelműen összhangban van a LEGO Csoport küldetésével, valamint a nagyapám, a LEGO Csoport alapítója, Ole Kirk Kristiansen mottójával: Csak a legjobb lehet elég jó.

Amikor a LEGO Csoport elkötelezi magát egy új alapanyag bevezetése mellett, létfontosságú, hogy az ne legyen káros hatással a minőségre vagy a LEGO Csoport által meghatározott és a szülők által elvárt biztonsági szabványokra. Következésképpen a LEGO Csoport továbbra is alapos kutatásra és átfogó adatgyűjtésre törekszik, hogy minden biztonsági és minőségi szempontot figyelembe tudjon venni.

A LEGO Csoport egyedül nem lesz képes megoldani az új alapanyagok felkutatásának és bevezetésének feladatát. Az elmúlt évek során a csoport vállalatokkal és szakértőkkel működött együtt ezen a téren, és ezek a partneri kapcsolatok továbbra is fennállnak a terület szakértőinek számító régi és új partnerekkel. Példa erre a 2013-ban a LEGO Csoport és a WWF által aláírt Climate Savers partneri megállapodás, amelyben célkitűzéseket fogalmaztak meg egy fenntartható anyagstratégia kialakítására vonatkozóan. 2015 tavaszán újabb együttműködésről született megállapodás a WWF szervezettel, amely a LEGO építőelemek és csomagolások új, biológiai alapú anyagainak általános fenntarthatóságának és környezeti hatásának hatékonyabb értékelésére összpontosít.

SOCIAL MEDIA