Adatvédelmi Kommandó a pénzügyi szektorban

Piac

A pénzügyi szektor szereplői körében a korábbi ágazatokhoz képest összességében a legjobb, de ugyanakkor a legszélsőségesebb értékeket mérték.

A Tisztelt Vásárló Program keretében Adatvédelmi Kommandót tartott a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Irodával és a Crane-nel együttműködésben. Az Adatvédelmi Kommandóban azt vizsgálták, hogy az adott cég honlapján található funkciók, mint a regisztráció, a hírlevél-feliratkozás, a cookie-kezelés, az adatvédelmi tájékoztató- mennyire felelnek meg a jogszabályoknak. A program célja, hogy felhívja figyelmet az adatvédelmi szabályozás betartására, illetve a közelgő EU-s adatvédelmi rendeletre, melynek elfogadása 2015-ben várható és egységes, új szabályozás lép életbe az Európai Unió országaiban.

A szektor átlageredménye közepes, a különböző ágazatokban az eddig lefolytatott Adatvédelmi Komandók közül a pénzügyi szektor vizsgált szereplői érték el a legjobb eredményt, ugyanakkor a legnagyobb szélsőségek is itt jelentkeztek. Az eminensek közé – az utazási szektorhoz hasonlóan – itt is jellemzően a nemzetközi hálózatokhoz tartozó intézmények tartoznak.

SOCIAL MEDIA