Tőkebefektetéssel terjeszkedik a Cipőpláza.hu

Piac

A Perion jelen befektetésével belépett az e-kereskedelmi szektorba, mely területen további befektetéseket is tervez 2015-ben.

A Perion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetéseként jött létre a Montonelli Fashion Group Zrt., melynek célja, hogy a következő 5 évben a régió meghatározó szereplőjévé váljon a cipő és táska e-kereskedelmi szegmensben.

A 2008 óta működő Cipőpláza.hu a cég közleménye szerint Magyarországon a legnagyobb márkaválasztékot kínálja a vásárlóinak a webáruházában és budapesti cipőboltjaiban. A társaság a Shoecocktail elnevezésű webshopjain keresztül az elmúlt időszakban megjelent Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, Csehországban, Szlovéniában és Horvátországban is. Emellett megszerezte a Montonelli márka kizárólagos forgalmazói jogait is.

„Folyamatos fejlődésünknek köszönhetően jelenleg Magyarország talán legismertebb cipőwebáruháza vagyunk. Mi sorakoztatjuk fel a legtöbb ismert márkát egy helyen, illetve kiegészítjük ezeket olyan brazil márkákkal, melyek sehol máshol nem kaphatóak. Igyekszünk ügyelni arra, hogy az áraink kifejezetten versenyképesek legyenek, aki nálunk vásárol, ne csalódjon, ne lássa ugyanazt a terméket máshol olcsóbban” – mondta Gémesi András társtulajdonos, vezérigazgató.

A Cipőpláza.hu termék- és márkaválasztékát dinamikusan bővítették eddig is, és ez az elkövetkező években is folytatódik. Ennek köszönhetően a webáruházakban 2014 ősze óta kaphatóak többek között az O’Neill és a Columbia termékei, míg 2015 során folyamatosan elérhetőek lesznek az Adidas, US Polo, Levi’s, Lumberjack és Jack & Jones termékek is, valamint megkezdődött a gyerekcipők árusítása.

A Cipőpláza.hu mellett az elmúlt hónapokban a Perion másik meghatározó befektetése a szintén az e kereskedelemhez kapcsolódó tevékenységű FoxPost volt. A hazai piacon új vállalkozás a plázákban és hipermarketekben elérhető csomagautomata-hálózata az észt, a finn és az orosz piacok után debütál Magyarországon.

„Az új befektetések létrejötte óta eltelt hónapok során a Cipőpláza.hu már új országokban is megjelent, a FoxPost csomagautomaták telepítésének első hulláma pedig hamarosan befejeződik. Mind a Cipőpláza.hu, mind a FoxPost olyan befektetésünk, melyekbe az anyagiakon kívül rengeteg, nemzetközi tapasztalatokon alapuló tudást és szakmai ismeretet fektetünk be” – mondta Szugyiczki András, a Perion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. projektigazgatója.

A Perion az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap nyertes közvetítője. A program keretében a Perion 2013 Alap mintegy 4,4 milliárd Ft tőkét tervez befektetni a magyar gazdaságba.

SOCIAL MEDIA