A jövő DJ-tehetségét keresi a Miller és a VIVA

Márkák

A Miller SoundClash tehetségkutató versenyre – a VIVA közreműködésével – most először lehet hazánkból jelentkezni, mivel kiemelt piaccá váltunk a márka számára.

Az amerikai Miller Genuine Draft sörmárka régóta kapható hazánkban, azonban a forgalmazó Dreher SABMiller csupán tavaly kezdett intenzív márkaépítésbe. 2014-ben a disztribúció építése mellett televíziós és outdoor hirdetések mellett klubrendezvényeken népszerűsítették a márkát a 18-24 éves korosztály körében, idén pedig tovább erősítenek. Több népszerű szórakozóhely és non-stop élelmiszerbolt is Miller-brandinget kap, és idén hazánkban is elindul a Miller SoundClash nemzetközi DJ-verseny.

A Miller SoundClash-en 14 ország lemezlovasai mérkőznek meg egymással. Ezek az államok – Dél-Koreától Zimbabwén át Dél- és Közép-Amerika államaiig – a Miller legfontosabb, nagy vagy feltörekvő piacai. (A márka hazájában, az Egyesült Államokban a pozicionálás és a portfólió is teljesen eltérő, így az USA nem vesz részt az aktivációban.) Európából két ország, Magyarország és Törökország kapott részvételi jogot. Ezeken kívül még London környékén, valamint Lengyelországban van jelentősebb forgalma a márkának – mondta el Dalibor Vainer, a Dreher SABMiller marketingigazgatója.

A Miller SoundClash nemzetközi DJ-tehetségkutató első körben országonkénti versenyekből áll, majd az ezeken nyertes legjobb zenészek, illetve formációk összemérhetik tudásukat egy öt napon át tartó globális döntő során, amelynek Las Vegas legnépszerűbb klubjai adnak helyet.

A globális döntőn a nyertes a világ egyik TOP 10-ben helyet foglaló DJ-je előtt léphet színpadra az exkluzív záróbulin. Ehhez azonban a jelentkezőknek előbb még az országos megmérettetéseken kell megküzdeniük egymással, az összecsapások során bemutatni legjobb tudásukat és elnyerni a zsűri és a közönség kegyeit, melyben a VIVA a Miller SoundClash partnere. A tehetségkutató verseny nyomon követésére új műsor indul a csatornán, amelynek műsorvezetője Julia Carpenter lesz.

A Miller SoundClash versenyre 2015. június 10-ig jelentkezhetnek a 25. évüket már betöltött DJ-k, akik a soundclash.vivatv.hu oldalra tudják feltölteni a nevezésre szánt, legfeljebb 30 perces mixüket. Ezután a zsűri által kiválasztott 10 résztvevőre két körben tud a közönség online szavazni, illetve a végső kiválasztásban újra szerephez jut a szakmai zsűri is. A 10 DJ eközben folyamatos bemutatkozási lehetőséget kap: megmutathatják magukat a tv-ben, valamint fellépnek a siófoki Palace Clubban is. A hazai versenyt egy parti zárja itt augusztus 8-án.

(A képen a verseny zsűrije: Karányi Dani, Julia Carpenter és DJ Junior)