Új elnök-vezérigazgató a Telenor-csoport élén

Karrier

Sigve Brekke, a Telenor Ázsia jelenlegi vezetője augusztus 17-től váltja a nyugdíjba vonuló Jon Fredrik Baksaast, aki nemzetközi márkává tette a Telenort.

Sigve Brekke a Harvard Egyetemen szerezte diplomáját. 1999-ben csatlakozott a Telenorhoz, ahol számos vezető pozíciót látott el. Kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a vállalat Ázsiában több mint 100 millió előfizetőre tett szert, melynek eredményeként a régió mára a csoport értékének több mint 40 százalékát biztosítja. Sigve Brekke jelenleg a Telenor Ázsia első számú vezetője.

Jon Fredrik Baksaas 13 év után köszön le vállalat éléről, miután 2014-ben még egy évvel meghosszabbította hivatali idejét. 2002 júniusa óta dolgozott a Telenor-csoport elnök-vezérigazgatójaként, korábban pedig vezérigazgató-helyetteseként és pénzügyi vezetőjeként. Vezetése alatt nőtt a Telenor előfizetőinek száma, a vállalat bevétele és piaci értéke is, és a világ egyik vezető mobiltávközlési vállalata lett: jelenleg 13 országban 192 millió mobiltelefon-előfizetéssel rendelkezik. Jon Fredrik Baksaas nyugdíjazása alatt 2016 végéig továbbra is a Telenor igazgatótanácsának tanácsadójaként dolgozik majd, valamint a GSMA, a mobilszolgáltatók globális iparági szervezetének elnöke marad.

„Jon Fredrik Baksaas tette nemzetközivé a Telenort. Modern, világszínvonalú távközlési vállalatot teremtett, valamint egy Norvégiából származó, széles körben ismert fogyasztói márkanevet. Úgy gondolom, hogy Fredrik korunk egyik legfontosabb iparági vezetője Norvégiában” – mondta el Svein Aaser, a Telenor-csoport igazgatóságának elnöke.