Az ELLE ismét francia tervezőket hoz Budapestre

Márkák

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n az ígéretes francia tervezők mellett hazai designerek is bemutatkoznak.

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnerekkel együtt bemutassák 2015. őszi-téli kollekciójukat. A francia tervezők mellett négy hazai dizájner – Dori TomcsanyiMaison MarquiseNude by NubuZigi – 2015. őszi-téli kollekcióját is láthatja a közönség április 17-én és 18-án a Várkert Bazárban. A magyar tervezők szettjük mellett egy-egy olyan darabot is bemutatnak, amivel a mellrák elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet.

A 25 éves Etienne Deroeux Antwerpenben (Royal Academy) és Brüsszelben (La Chambre) tanult, majd különböző párizsi, londoni és New York-i divatházaknak dolgozott. Saját márkáját 2011-ben alapította. Alapvető stílusjegye a sportos és a francia couture elemek ütköztetése. 2015. őszi-téli kollekcióját Ellsworth Kelly, amerikai absztrakt festő és szobrász munkássága ihlette.

A művészcsaládban felcseperedett Lea Peckre 30 éves korára elérte, hogy ruhái ma Európa számos nagyvárosa mellett az USA-ban (Chicago, New York, Los Angeles) és Kínában is megtalálhatóak. A dizájner nem sokkal diplomája megszerzése után (La Chambre) elnyerte az első díjat a neves Hyéres-i Nemzetközi Divat- és Fotófesztiválon 2011-ben. A díjat a Diorkreatív igazgatója, Raf Simons adta át – a tervező saját bevallása szerint erre az elismerésre a legbüszkébb. Márkájának 2012-es megalapítása előtt olyan jelentős divatcégeknél dolgozott, mint a Givenchy, a Jean Paul Gaultier és az Isabel Marant. Kollekciójának legutóbbi bemutatója a híres Building of Institut du Monde Arabe épületben volt, amit a szerinte leggyönyörűbb magyar nő, Rajzák Kinga nyitott meg.

Lea Peckre kollekciójából

A több díjat is magáénak tudó Valentine Gauthier (munkája a leadképen) másodszor érkezik az Elle Fashion Show-ra, hogy bemutassa ready-to-wear kollekcióját. Gauthier arra az elismerésére a legbüszkébb, amit 2006-ban, a „Nemzetközi Fesztivál Fiatal Tervezőknek” eseményen kapott. Saját márkáját 2007-ben, 28 évesen hozta létre, és első üzletét még abban az évben megnyitotta a híres Le Marais negyedben. Kollekciójában ruhák mellett cipők is szerepelnek; mindezekhez 25 ország üzleteiben juthatunk hozzá. A divattervező szívesen fedezi fel a világot, művészetére leginkább az a közeg van hatással, ahol él, alkot. 2015-ös kollekciója az Atlasz hegység nevét viseli. Ruháit viselték már többek közt Sophie Marceau és Kathryn Hahn színésznők és a világhírű modell, Elisa Sednaoui.

SOCIAL MEDIA