Az ING Biztosítóból NN lesz

Márkák

A pénzintézet visszakapja piaci bevezetéskori nevét. Az átnevezési kampány arca Ewan McGregor.

Az ING Biztosító április 1-jétől NN Biztosító néven folytatja tevékenységét. A név Magyarországon nem ismeretlen, hiszen a 170 éves múltú holland biztosító Nationale-Nederlanden néven jelent meg 1991-ben a hazai piacon. A mostani névváltás háttere, hogy a holland székhelyű ING Csoport biztosítási üzletága világszerte önállóan folytatja működését, NN Csoport néven, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat. A változás 18 országot érint.

A névváltás nem érinti az eddig megkötött szerződéseket, az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban tennivalójuk nincs. A biztosító azonban kihasználja a változásban rejlő lehetőségeket: „Bevezetünk egy sor újítást” – hangsúlyozta Cornelia Coman vezérigazgató. „Ennek első példája a hamarosan induló NN.hu weboldal, melynek fejlesztésénél az ügyfelek igényeiből indultunk ki. Az ő elvárásaikat követve tettük az oldalt könnyen érthető, átlátható és egyszerűen kezelhető felületté.”

A névváltási kampány Ewan McGregor, a Trainspotting, a Moulin Rouge és a Csillagok háborúja sztárja, aki még a saját nevét is Ewann-re változtatta a reklámspotban, és valamennyi ország ügyfeleihez saját nyelvükön is szól pár szót. Az ügyfeleket pedig látványos levélküldeményben is értesítik a név- és logóváltozásról.

(Fotó: NN Group Flickr)

SOCIAL MEDIA