Vezetőváltás a hazai Ford élén

Karrier

Kővágó-Laky Andrea ügyvezető, a tavalyi „Év Menedzsere” a Ford Európán belül folytatja pályafutását. Utódja Szamosi Viktor, eddigi kereskedelmi igazgató.

Kővágó-Laky Andrea tanulmányai befejezését követően, 21 évvel ezelőtt csatlakozott a Fordhoz, ahol a kereskedelmi területen változatos feladatokat betöltve megjárta a ranglétra minden fokát, mielőtt 2005-ben, mindössze 31 évesen a vállalat magyarországi ügyvezetője lett. A tavaly a Menedzserek Országos Szövetsége által a 2013-as „Év Menedzsere” címmel első női díjazottként elismert ügyvezető a jövőben a Ford Európa egyik kiemelt projektjét vezényli majd le, Operációs rendszerekért felelős igazgatóként, a Ford európai márkakereskedői hálózatának megreformálásán fog dolgozni.

Ügyvezetői feladataiban Kővágó-Laky Andreát a 36 éves Szamosi Viktor váltja, aki az elmúlt öt évben magyarországi kereskedelmi igazgatóként felelt a hazai eredményekért. A 15 éve az autóiparban dolgozó, 2003 óta pedig a Fordnál a kereskedelem és marketing területén változatos feladatokat ellátó, közgazdász végzettségű, kétdiplomás szakember magyarországi és regionális termékmenedzserként és területi értékesítési vezetőként is dolgozott, mielőtt átvette a hazai értékesítési csapat vezetését. Az azóta eltelt öt évben vezetésével a Ford négy alkalommal szerezte meg a piacvezető pozíciót a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon.

Szamosi Viktor pótlása a kereskedelmi igazgatói pozícióban a közeljövőben megtörténik, erről a Ford a későbbiekben küld majd tájékoztatást.

SOCIAL MEDIA