Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel

Karrier

A közlés szerint az érintett dolgozók több mint 70 százalékát foglalkoztatná tovább az áruházlánc.

Lezárultak az egyeztetések a Tesco és a dolgozóit képviselő szakszervezetek között a boltbezárások által érintett munkatársak jövőbeni lehetőségeiről. A Tesco közlése szerint az érintett 566 dolgozó közül 350 kap a következő napokban ajánlatot. Ők egy másik áruházban, vagy a Tesco valamelyik logisztikai központjában folytathatják a munkát, amennyiben elfogadják az ajánlatot, erről néhány nap alatt kell majd dönteniük. Akik elfogadják az ajánlatot és az új pozíciót, a munkafeltételeik megváltozása miatt a vállalattól egyszeri támogatást is kapnak. A közlés szerint minden érintett, összesen 17 megváltozott munkaképességű munkavállalónak ajánlatot tettek a továbbfoglalkoztatásra, ahogyan az öregségi nyugdíjkorhatár előtt állóknak is.

A Tesco 60 munkatársnak nem tud a vállalaton belül új pozíciót ajánlani, míg 90 munkavállaló maga döntött úgy, hogy a vállalaton kívül keres új lehetőséget. Az érintettek közül 66-an tartós távollévők, azaz például betegállományban vannak, vagy szülési szabadságukat töltik. Ők továbbra is állományban maradnak. Azok, akiket a cég nem tud tovább foglalkoztatni, juttatási csomagot kapnak. Ez a Tesco szerint túlmutat a törvény által elvártakon; azokat plusz egy havi jövedelemmel egészíti ki. Emellett képzésekkel és állásbörzével is segítik álláskeresésüket.

A Tesco januárban jelentette be 13 magyarországi üzlete bezárását. Ezt a törvényi változásokkal, illetve az ezzel összefüggésben megváltozott piaci kilátásokkal magyarázták. Az érintett boltok jellemzően kis forgalmúak és más egység közelében találhatóak: Abony, Hajdúböszörmény, Püspökladány, Tolna, Nagykáta, Budapest VIII., Mátyás tér, Törökszentmiklós 3K, Nyergesújfalu, Tatabánya 1K, Sopron, Teleki P. utca, Győr, Ifjúság krt., Győr, Liget utca, Győr, Szt. István u

SOCIAL MEDIA