Nemzetközi online videóverseny farmereknek

Márkák

A Bayer CropScience a modern mezőgazdaságot kívánja népszerűsíteni a kezdeményezéssel.

A legtöbb embernek hiányos ismeretei és romantikus ábrándjai vannak a mezőgazdaságról, arról, hogyan kerül az étel az asztalukra vagy milyen kihívásokkal szembesülnek a gazdálkodók. A Bayer CropScience „YouFarm International” elnevezésű versenye ezen kíván változtatni – mondja Liam Condon, a cég vezérigazgatója.

A verseny minden évben más mottóval fog futni. Az idén ez a „Farm n’ Family” (Farm ’s Család), mivel a világ 570 millió farmjának 90 százaléka családi gazdálkodók kezében van.

A résztvevők a verseny weboldalán, vagy – internetelérés hiányában – postai úton juttathatják e rövidfilmjeiket a szervezőkhöz. Az agrár- és médiaszakemberekből álló zsűri választja majd ki a győztest a tízes rövidlistáról, amely online közönségszavazás eredményeként áll össze. A nyertes az ázsiai-csendes óceáni térségben egy körutazáson ismerkedhet majd a farmokkal és a mezőgazdasági örökség helyszíneivel, míg a 2-20. helyezettek tárgyjutalmakban részesülnek.

A videók feltöltésének határideje 2015. június 15., az online szavazás július 1-jéig tart. A nyertes filmeket az ausztráliai Youth Ag Summiton mutatják be, augusztus 24-28. között.

SOCIAL MEDIA