Agilitás vagy stratégia?

Márkák

A big datához és a valós idejű marketinghez hasonló trendek egyre nagyobb nyomás alá helyezik a hosszú távú stratégiai gondolkodást.

A marketingesek számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy a hosszú távú márkaépítési célokat összhangba hozzák a rugalmasság és agilitás iránti igénnyel, amelyet az adatforrások bővülése, a közösségi média felfutása, az új médiafogyasztási szokások és a rövid távra fókuszáló üzleti kultúra fűt.

Deanie Elsner, a Kraft Foods marketingvezetője és alelnöke (a képen) állítja, hogy az élelmiszercég sikeresen ötvözte az adatokat a tartalommal, és megfelelően priorizálta az infrastrukturális beruházásait is, melynek hatására hozni tudták a megtérülésben elvárt hatékonyságnövekedést.

Ami a hosszú távú stratégiát illeti, a márkák előtt álló kihívás és lehetőség, hogy a kommunikáción túli üzleti területekre és a termékfejlesztésre is kiterjessze a hatókörét, és a márka létezésének pontosan definiált célját érvényesítse ezekben a dimenziókban is.

A témával részletesen foglalkozik a Warc és a Deloitte 2015-ös marketingtrendeket feldolgozó Toolkit 2015 tanulmánya, melynek ingyenes kivonata itt érhető el.

(Forrás: WARC)

SOCIAL MEDIA