Készpénzmentes könyvesbolt nyílt Budapesten

Márkák

Budapesten nyílt meg Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja a MasterCard kártyatársaság támogatásával.

„Európában is párját ritkítja, hogy teljesen készpénzmentesen működjön egy kulturális vállalkozás. Az élet egyre több területén mára természetes, hogy bankkártyával vásárolunk és fizetünk, de annak szimbolikus üzenete van, hogy immár van egy olyan könyvesbolt, ahol teljesen kiiktatják a sok gonddal és pluszköltséggel járó készpénzkezelést, és áttérnek a jóval gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elektronikus fizetésre” – mondja Eölyüs Endre, a MasterCard kártyatársaság igazgatója.

A hazai kulturális élet szereplői közül elsőként, 2011-ben a nagy zenei fesztiválok szervezője, a Sziget Kulturális Szervezőiroda tért át a teljesen készpénzmentes működésre rendezvényein, amely Nyugat-Európában már természetesnek számított az ilyen volumenű zenei eseményeken. A fesztiválok után 2012-ben további jelentős lépés volt, amikor a budapesti Katona József Színház készpénzmentessé alakította a K:antin nevet viselő kávézóját, ahol napközben csak bankkártyával lehet fizetni. Ugyanitt helyezték üzembe idén szeptemberben az ország első, csak bankkártyával működő színházjegy-automatáját is.

A kulturális élet hazai szereplői közül most egy kis óbudai könyvesbolt, a BOOKR csatlakozik a leginnovatívabb hazai vállalkozásokhoz, hiszen ez lett Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja, ahol kizárólag bankkártyával lehet fizetni.

>

„Mottónk, hogy a BOOKR több mint könyvesbolt. Hiszünk abban, hogy a készpénz kizárása a betűk világából csak még inkább olvasóbaráttá és egyedivé teszi a boltot. Mivel tízből hét vásárlónk már eddig is bankkártyával fizetett nálunk, így reális vállalás volt, hogy végleg áttérjünk a kizárólag elektronikus fizetési módra” – mondja Horváth Dorka, a BOOKR megálmodója.

A BOOKR rendszeresen szervez kulturális programokat, felolvasásokat, bemutatókat. Az üzlet egy átfogó kulturális projekt része, amelyben foglalkoznak még gyerekeknek szóló interaktív meséket tömörítő könyvtáralkalmazás-fejlesztéssel, de a digitális olvasás fontosságát hirdető rendezvények szervezésével is.

SOCIAL MEDIA