Új elnök a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület élén

Karrier

A HVCA közgyűlése 2015. január 1-jei hatállyal, két éves időszakra Zsembery Leventét, az X-Ventures Kockázati és Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatóját választotta meg a szervezet új elnökének.

Az elnökváltás jól tükrözi a befektetési iparágban lezajlott jelentős változásokat: miközben a Jeremie-programok révén jelentősen megnőtt a kockázati befektetők súlya, a magánbefektetések száma és a Magyarországon aktív magánbefektetői kör nagysága jelentősen visszaesett az elmúlt évek során.

A HVCA kinevezett új elnöke a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási Karának Pénzügy Szakirányán diplomázott 1996-ban, majd 2004-ben az egyetem Közgazdasági Karán pénzügyi kockázatkezelés témakörében PhD fokozatot szerzett. 1996 óta az egyetem Pénzügyi Intézetének fő-, majd mellékállású oktatója. Rendszeresen oktat számos helyen vállalatfinanszírozás, vállalati pénzügy, kockázatkezelés és értékpapírszámtan témakörében.

2005 és 2006 között az Állami Autópálya Kezelő tőkepiaci igazgatójaként dolgozott, 2006-tól 2010 elejéig a UniCredit CAIB Magyarország Zrt. befektetési bank igazgatója volt. Emellett független tanácsadóként több jelentős projektben működött közre.

SOCIAL MEDIA