Magyar tervező készített kollekciót a Peugeot-nak

Márkák

A Peugeot Kerényi Virág divattervezőt kérte fel, hogy tervezzen a márka számára exkluzív kollekciót, amelyben a 2014-es Év Autója, a PEUGEOT 308 SW stílusvilága köszön vissza.

Kerényi Virág divatervező és a Peugeot együttműködéséből KV by PEUGEOT néven született új ruhakollekció. A 40 darabos kollekció 20 ruhamodellből, 6 táskából, 6 övből, 4 nyakláncból, és 4 féle karkötőből áll.

„A Peugeot márka szerintem éppúgy része a francia kultúrának, mint a baguette, a kávézók, vagy a sajtok, ezért is volt izgalmas feladat olyan ruhákat tervezni, amelyek jól tükrözik mindazt, amit a francia életvitelről, divatról gondolunk” – mondta el Kerényi Virág az együttműködéssel kapcsolatban.

Az egyedi gyártású különleges megmunkálással készült darabok két hónap alatt készültek el Kerényi Virág magánstúdiójában. A kollekció formavilága mellett az anyaghasználatban is markánsan visszaköszön az autós inspiráció: a tervező fém, neoprén, és nem kifejezetten ruházati felhasználásra szánt bőr anyagokat is felhasznált.

Bár az autóiparban a márkák és a divattervezők együttműködése nem szokatlan, ez az első olyan eset, hogy a Peugeot magyar divattervezővel terveztetett kollekciót kifejezetten egy adott modellre. Hosszú előkészítési időszak után esett a választásunk Kerényi Virágra, mert az ő munkáiban találtuk meg azt, amit a márka keresett: elegancia, letisztultág és önálló stílus” – mondta el Bálint Zsófia, a Peugeot Magyarország marketing és PR igazgatója.

A ruhák mintapéldányai november 30-án a Millenáris Parkban megrendezett NLC-WAMPművészeti és dizájn vásáron mutatják be a nagyközönségnek. A KV by PEUGEOT kollekciót bemutató hivatalos fotósorozatot Zsólyomi Norbert divatfotós készítette.

SOCIAL MEDIA