A MINI esete a dán designnal

Márkák

Városi, bizsergető, funkcionális – a MINI és a dán bútorgyártó Republic of Fritz Hansen öt év alatt már másodszor működik együtt.

A klasszikus Drop szék újragondolt változatát a koppenhágai blickfang desighkiállításon mutatták be. Az eredeti Drop széket 1958-ban a híres koppenhágai SAS Royal szálló számára tervezték – egy évvel a Mini megszületése előtt.

Annette Baumeister, a MINI színekért és bevonatokért felelős designvezetője szerint az autóikban felhasznált textileknek – számos egyéb elvárás mellett – időtlennek, kényelmesnek és funkcionálisnak is kell lenniük. Ezt kombinálták most a klasszikus bútorokkal. Az eredmény két designdarab – egy klasszikus és egy modern -, melyek színei és anyaghasználata a klasszikus és a modern Minik egyes megoldásait idézi. Így például a modern szék gyémántmintás anyaga a genfi autószalonon bemutatott MINI Clubman Conceptben volt először látható, a klasszikus szék Pepper White lábai pedig az egyik legnépszerűbb karosszériaszínt képviselik.

A MINI 2010-ben lépett partnerségre a blickfang kiállítással, mely 1992-ben indult Stuttgartban, és azóta évente hat városban rendezik meg. Alkalmanként 150-220 kiállító vesz rajta részt a bútor-, divat- és ékszertervezés világából.

(Fotó: BMW)

SOCIAL MEDIA