A pécsi kesztyű erősíti piaci jelenlétét

Márkák

A tömegtermeléssel szemben a magas minőségű termékek előállítására fókuszál a magyar kesztyűgyártás.

A pécsi kesztyű nem tűnik el sőt, az 1861 Kesztyűmanufaktúra hamarosan megnyitja látványműhelyét, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a kézi munkával készülő kesztyűk gyártásába” – hívta fel a figyelmet Lancsák Ildilkó, a cég üzletfejlesztési és PR vezetője.

A pécsi manufaktúra termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak. Ez a technológia sok éves tapasztalatot igényel és természetesen nem is olcsó, de a létrejövő végtermék kiemelkedő minősége megéri a fáradtságot. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező kesztyűszabászai, úgy veszik ki a bőrből az alapanyagot, hogy az a feldolgozás során is megőrzi magas minőségét és ennek köszönhetően a létrejövő kesztyű tökéletesen illeszkedik a kézre. Ezzel szemben a tömeggyártás során elvesznek az alapanyagok természetes, előnyös tulajdonságai.

Az 1861 Kesztyűmanufaktúra elnevezésében szereplő évszám a pécsi kesztyűgyártás kezdetére utal. Hamerli János ugyanis 1861-ben alapította meg saját üzemét, ezzel letéve a pécsi kesztyűgyártás alapjait. A cég legexkluzívabb márkája a Hamerli, mely elsősorban a luxusra fogékony, illetve a kifejezetten a legmagasabb minőséget kedvelő vásárlókat célozza meg. A Hamerli kesztyűk többek között különleges, strucc-, francia bárány-, pekari- és kígyóbőrből készülnek. A közelmúltban több márkanév elindításáról is döntött a cég, melyekről később számolnak majd be.

A Hamerli márkájú termékeket már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékei olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. Az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei rövid időn belül az interneten is megrendelhetők lesznek, valamint a Hamerli kesztyűk külpiaci jelenléte is folyamatosan bővül a jövőben.

A pécsi manufaktúra ugyanakkor a hazai piacon is szeretne előtérbe kerülni. A Hamerli kesztyűkkel Budapesten, a Fashion Streeten található Le Meridien szállodában nemrég megnyílt pop-up store-ban ismerkedhetnek meg a vásárlók. „Az üzletben nem csupán a pécsi kesztyűk, hanem híres magyar tervezők munkái – Vágó Réka által tervezett cipők és több magyar tervező ruhakollekciói – is megvásárolhatók december 31-ig. Emellett az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei a karácsonyi időszakban több helyen elérhetőek lesznek Budapesten” – tette hozzá Lancsák Ildikó.

SOCIAL MEDIA