John Galliano visszatér a divatvilágba

Karrier

A Maison Martin Margiela párizsi divatház kreatív igazgatójaként tér vissza a divatvilágba a Dior cégtől három éve elbocsátott brit divattervező.

Renzo Rosso, a Margielát felügyelő OTB csoport elnöke közleményében hangsúlyozta, hogy a „Margiela kész egy új karizmatikus kreatív lélek” fogadására. John Gallianót minden idők egyik legnagyobb, megkérdőjelezhetetlen tehetségének nevezte, akinek egyedi tervei nagy hatással vannak a divatvilágra. „Alig várom visszatérését, hogy újra olyan divatálmokat hozzon létre, amilyeneket csak ő képes, és kívánom, hogy leljen itt új otthonra” – jelentette ki. (Az OTB portfóliójába többek között olyan márkák tartoznak, mint a Diesel, a Marni vagy a Viktor&Rolf.)

A Vogue brit honlapja szerint Galliano várhatóan a januári Paris Couture Week alatt mutatja be első modelljeit. Ő veszi át a Margiela összes kollekciójának irányítását, a konfekcióágazatét is. Ez lesz az első általa felügyelt teljes kollekció, mióta 2011 márciusában – részegen tett rasszista kijelentései miatt – elbocsátották a Dior divatháztól.

(Forrás: MTI/Vogue; fotó: a Maison Martin Margiela központja/OTB Facebook)

SOCIAL MEDIA