Csapolt sör, palackból

Márkák

Az otthoni söröző koncepciója már sok sörgyártót megihletett. Most a Soproni mutatta be válaszát: a Frissen Csapolt nem csupán termékinnováció, logisztikai és trade marketing munka is áll mögötte.

A magyar fogyasztó a csapolt sört szereti, de a dobozosat veszi. Ugyanakkor a sörkultúra terjedésének is vannak jelei: a nagy gyártók ilyen irányú programjai mellett a kézműves sörök divatja is ebbe az irányba mutat. A Soproni a fenti trendek mentén készítette el újdonságát, a sörözői élményt otthon is megismétlő Frissen Csapolt változatot.

Maga a sör a hagyományos Soproniból építkezik, egyedül az alapanyagok arányához nyúltak hozzá: a habtartósság érdekében több a komló, a frissesség érzetét fenntartandó pedig kevesebb, lágyabb a szénsav. A sört károsító tényezők közül a fényt a palackot védő papírcsomagolás zárja ki, míg a magas hőmérsékletet már a logisztikai lánc: a termék teljes útja során hűtve érkezik a boltokba.

A folyamatos hűtőlánc biztosítása mellett már abban is a tervezés kezdetétől együttműködtek a nagy áruházi partnerekkel, hogy a 30 napos minőségmegőrzési időt a logisztika kezelni tudja – így kerülhetett be a termék a Tescoba is, ahol egyelőre a 20 kiemelt hipermarketben érhető el. Szintén a kereskedelemhez köthető újítás, hogy a termék frissességét áruházon belüli elhelyezkedése is hangsúlyozza: a tejek mellett található a hűtőben – mondta el Jan-Willem van Wensem, a Heineken Hungáriamarketingigazgatója. Ez a megoldás ráadásul egy új, a versenytársak nyomásától távoli értékesítési pontot is biztosít a márkának. A Frissen Csapolttal a gyilkos sörös árversenyből is ki szeretnének maradni: az extra élményért a hagyományos Sopronihoz képest átlagosan 25 százalékkal magasabb árat kell fizetni.

Az új változat népszerűsítésére újszerű marketingmegoldásokat is bevetnek. Már a sajtóesemény titokzatos lakáskocsma-koncepciója (a NeoNoir munkája) is kiemelkedett a sajtótájékoztatók mezőnyéből, míg az ott bemutatott, rendezvényeken bevethető csapolópulttal mindenki látványosan, élménydúsan készítheti el a saját palack frissen csapolt sörét.

SOCIAL MEDIA