Profitnövelés direkt kommunikációval

Piac

A DIMSZ és az iparkamara közös előadássorozatot szervez a megyeszékhelyeken. Az első állomás Szeged, szeptember 23-án.

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs- és Reklámklubjának közös szegedi rendezvényén a vállalkozások megismerhetik a legújabb direkt és interaktív marketing megoldásokat. A tematika kifejezetten a kis- és középvállalatok számára hasznos tudnivalókat tartalmazza: az adatbázis, az email marketing, az ügyfélszolgálatok fontossága mellett a tartalommarketing és a jogi szabályozás területeire nyújtanak betekintést a szervezők.

„A szövetség gyakorló szakemberek közreműködésével indított képzési programjának célja, hogy az alacsony költségszintnek köszönhetően a kis- és középvállalatok számára is már elérhető direktkommunikációs eszközök használata minél nagyobb hozzáértéssel párosuljon” – emelte ki Huszics György, a DIMSZ elnöke.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna szerint a rendezvény jelentőségét az adja, hogy az érdeklődő vállalkozók gyakorlati tanácsokon és hétköznapi példákon keresztül kaphatnak képet a legújabb direkt és interaktív marketing által kínált lehetőségekről.

A marketing témájú előadások mellett a legújabb pályázati lehetőségeket mutatja be a szövetség, a 2014-2020 közötti időszakban ugyanis számos új pályázati lehetőség indul hazai, társfinanszírozott és közvetlen brüsszeli pályázatok mellett, melyek egy teljesen új ajtót nyithatnak a vállalkozások számára.

Hasonlóan kiemelt téma az adatvédelmi szabályozás, hiszen 2014 végéig várhatóan egységes adatvédelmi rendelet kerül elfogadásra az EU-ban, amely felváltaná a jelenlegi magyar adatvédelmi törvényt is. Az új szabályozás egyik célja, hogy egyszerűbb, átláthatóbb előírások bevezetésével csökkentse a KKV-k adatvédelemmel kapcsolatos költségeit és adminisztrációs terheit, valamint megkönnyítse az országhatáron kívüli terjeszkedésüket. Míg a jelenlegi szabályozás egységesen vonatkozik minden cégre, mérettől függetlenül, a rendelet számos adatvédelmi kötelezettséggel kapcsolatban könnyítést ad a KKV-k számára.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Előadók: Huszics György (Crane), Dr. Dávid Péter (Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda), Dr. Domokos Márton (CMS Cameron McKenna Ügyvédi Iroda), Juhász György (tartalomgyar.hu), Vincze Renáta (Bisnode Magyarország), Pataki Andrea (Kontaktia), Hajdú Zoltán (Maileon-Wanadis), Semperger-Dorogi Kinga (ProjectMine), Dr. Révész Balázs (Szegedi Tudományegyetem).

A DIMSZ a jövőben több megyeszékhelyen is megszervezi az előadás-sorozatot.

SOCIAL MEDIA