Öt kreatívipari vállalkozás az induló mentorprogramban

Hírek

Elindult a Design Terminál mentorprogramja, melynek célja, hogy néhány éven belül globális jelenlétet is elérni képes magyar kis- és középvállalkozások sikerét alapozza meg.

Design Terminál kreatívipari vállalkozások számára azzal a szándékkal hirdetett mentorprogramot, hogy szabadalmi jogi, üzletfejlesztési és márkaépítési területen is felkészülten lépjenek a nemzetközi piacra. A szakmai stáb tagjai többek között: Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője; Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt.üzletfejlesztési igazgatója; Batta Barnabás és Misetics Mátyás, a Mitte Communicationsstratégiai, illetve kreatív igazgatója; valamit Nemes Attila, a Kitchen Budapest társalapítója.

Összesen 54 pályázat érkezett be, melyből az első zsűrizést követően 14 vállalkozást juttatott tovább a szakmai stáb a második fordulóba, ahol már személyesen prezentálhattak és válaszolhattak a mentorokból álló zsűri kérdéseire. Közülük a The Four-t (divatmárka), az Anna Daubner-t (divatmárka), a Plié by Atelier-t (hajtogatható bútor), a Pos1t1on Collective-ot (bútor) és a Hard Body Hang-et (street workout eszközök) találták érdemesnek a mentorprogramban való részvételre. A kiválasztás szempontjai voltak, hogy az adott vállalkozás termékei mennyire skálázhatóak, milyen vízióik vannak a márka jövőjét illetően, valamint a zsűri azokat a koncepciókat részesítették előnyben, melyek innovatívak, valamilyen szempontból új utakon járnak vagy egy fontos problémát oldanak meg.

„A program abban segít, hogy ezek a csapatok ne vérezzenek el azokon a piacokon, ahol már évtizedek óta erős a verseny. Jól összerakott csapatként, ügyesen pozícionált márkaként, a szükséges sales, jogi és iparjogvédelmi segítséggel felvértezve lépjenek nemzetközi szintre” – mondta Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője.

Az elkövetkező időszakban a mentorok felmérik a csapatokat és azt, hogy milyen területen van leginkább szükségük mentorálásra, majd a közösen meghatározott célok mentén elindul a fél éves munkafolyamat.

A mentorprogram mellett a Design Terminál ingyenes konzultációs programmal is segíti a kreatívipari szereplőket, a befektetők számára pedig iparági elemzésekkel népszerűsíti a magyar kreatív vállalkozásokat.

(A Design Terminál fotóján Daubner Anna és Szegner Balázs)

SOCIAL MEDIA