Nemzetközi kutatás az adatvezérelt marketing trendekről

Piac

A világ 27 országa vesz részt az eddigi legszélesebb körű kutatásban a data-driven marketingről. A DIMSZ a magyarországi piac adatait szolgáltatja és válaszadókat vár.

A direkt marketing szövetségek nemzetközi szervezetének, a Global DMA-nak The Global Review 2014: Date-driven Marketing and Advertising Trends Around the World c. tanulmányából kiderül, hogy szerte a világon milyen nemzetközi trendek várhatóak az elkövetkező évben. A kutatás arra is rávilágít majd, hogy milyen költségvetéssel terveznek az egyes tagországok, a végeredményből pedig látható lesz a data-driven marketing differenciálódása a különböző országokban.

„A data-driven marketing területén eddig még nem készült ekkora, átfogó méretű kvantitatív jellegű kutatás. Néhány kvalitatív jellegű felmérést végeztünk már, de soha nem készült még ilyen léptékű tanulmány az iparágat illetően. Ezzel a kutatással alapozunk meg egy olyan világméretű adatbázist, melyen keresztül nyomon követhetjük az évről-évre változó trendeket és fejlődéseket” – nyilatkozta Valentina Carnevali, az Olasz Direkt Marketing Szövetség főtitkára, a kutatási projekt vezetője.

“Több szempontból is fontos számunkra a nemzetközi projektben való részvétel. Egyrészt az adatvezérelt marketing (data-driven marketing) tevékenység egyre fontosabb szerepet kap a marketing eszköztárában. Ez hazánkban is így van, arról azonban csak erősen szubjektív képünk van, hogy hol helyezkedünk el a szakma világtérképén. Ezért örülünk, hogy a magyar eredmények mellett egyúttal a nemzetközi mezőnyről is képet kapunk” – tette hozzá Huszics György, a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség elnöke.

A magyar szövetség legutóbbi mérése szerint a hazai direktkommunikációs piac 28,9 milliárd Ft-ra tehető, ami az egy évvel korábbihoz képest 6 %-os csökkenést mutat. Ennek fő oka az élesedő árverseny, miközben a DM tevékenység/aktivitás nem csökkent, sőt – főleg a digitális szegmensekben – még növekedett is.

A kérdőívet szeptember 5-ig lehet kitölteni, az eredményeket várhatóan 2014. október végén publikálják a Global DMA honlapján. Amennyiben szeretne részt venni a kutatásban, kattintson erre a linkre.

SOCIAL MEDIA