Focival a cukorbetegség ellen

Piac

A Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságot vércukormérőkészülék- és inzulingyártó is támogatja. A címvédő a magyar csapat.

A Nemzetközi Diabetes Szövetség adatai szerint Magyarországon megközelítőleg 1 millió, Európában pedig 56 millió ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben. A diabetes folyamatos terjedése miatt a folyamatos edukáció és az egészséges életmódra való nevelés világszerte kulcsfontosságú feladat. A szeptember 1-5. között Balatonfüreden, több mint 200 résztevővel zajló DiaEuro nemzetközi cukorbeteg futsal-torna arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy aktív sportolással, időben elkezdett, hatásos kezeléssel és rendszeres vércukorméréssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek.

„Igyekszünk támogatni minden olyan hazai aktivitást, ami a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos és közösségteremtő erejű”– mondta el Zettwitz Sándor, a magyar csapatot támogató 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója. A 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás több mint 25 éve fejleszti, gyártja és forgalmazza a Dcont vércukormérő készülékeket a cukorbetegek számára Magyarországon és világszerte.

„A Sanofi gyógyszervállalat, elkötelezett a cukorbetegek életminőségének javítása mellett – mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója. Hozzátette: „az egyik legnagyobb inzulingyártóként hisszük, hogy megfelelő kezeléssel, helyes táplálkozással és testmozgással a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek. A DiaEuro kiváló példája annak, hogy a cukorbetegek valóban aktív, sikeres tagjai maradhatnak közösségüknek.”

(Fotó: Diabetes.hu)

SOCIAL MEDIA