Fesztiváloznak a magyar startupok

Piac

Öt magyar vállalkozó, innovátor is bemutatkozik a Szigeten, hogy Budapest startupközpont-imázsát erősítsék.

A Sziget Fesztivál idén a startupoknak is lehetőséget ad a bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Az oktatással és mentorálással foglalkozó civil szervezet, a Budapest Launchpad és a Startupper.hu innovációs portál versenyt szervez és „Európai Startup Randevú” néven startup sátrat nyit az idei Sziget Fesztiválon. A Startup rendezvények a már évek óta sikeresen működő Európai Meeting Point helyszín egyik újdonságaként debütálnak.
Az augusztus 13. és 17. között látogatható sátorban az ismeretátadás mellett a bátrabbak „open pitch” keretében mutathatják be ötleteiket, a „Startup Guruval” pedg átbeszélhetik az ötletük minden problémáját, lehetőségeit. A sátorban elérhető – angolul és magyarul is – a NIH által kiadott Startup kézikönyv is, segítve a kezdőket az elindulásban.
A hétvégén megválasztásra kerül a Sziget legjobb startupja, amely címet remélhetőleg mostantól évente megszerezhetik majd a legkiválóbb ötletgazdák. Minden nap más startupok mutatkozhatnak be a szervezők sátrában, akik egy pályázat keretén belül nyerhették el a bemutatkozás jogát. A nyertesek startupok (Brewie, Plukkido, Sighter, miutcánk.hu, Sortpad) lehetőséget kapnak arra, hogy a fesztiválozóknak megmutathassák a legfrissebb magyar és nemzetközi innovációs megoldásokat, az érdeklődőkkel megoszthatják tapasztalataikat. Európa bulifővárosa egy kicsit hozzátesz ezzel Budapest startup-központtá növekedéséhez.
Hogy a világ minden tájáról összesereglett vendégek ne tévesszék egymást szem elől a sátorbontás után sem, arról egy olyan alkalmazás fog gondoskodni, mellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a kapcsolatépítést.
A rendezvény szakmai támogatója a NIH, a Ustream, a Hackathon, a Sopreso, a Prezi.hu, valamint a Grundfootball és a Tokaj Kereskedőház.

(Fotó: Budapest Launchpad Facebook-oldala)

SOCIAL MEDIA