Leépít a Nokia

Márkák

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát is, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása kihasználatlan.

A Microsoft Corporation, amely világszerte körülbelül 125 000 embert foglalkoztat, a héten ismertette terveit működésének egyszerűsítéséről és racionalizálásáról az egész világon, illetve a nemrégiben felvásárolt Nokia Devices and Services üzletágának a vállalat stratégiájával való összehangolásáról. A 18 ezer munkahelyből 12 500 a Nokia Devices and Services üzletágának szinergiája és stratégiai összehangolása következtében szűnik meg.

A Microsoft kiemelte, hogy a helyi jogszabályoknak megfelelően tárgyalásokat kezdeményeznek a munkavállalói érdekképviseletekkel. “Felelős vállalat lévén minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a terv által érintett munkatársak számára támogatást és tanácsokat adjunk az új lehetőségek felkutatásához” – áll a cég közleményében. Ennek keretében a Nokia budapesti k+f központja felgyorsítja a 150 új mérnöki álláshely feltöltését is.
(Forrás: MTI, fotó: Krizsán Csaba)