Apple-IBM együttműködés

Piac

A partnerség keretében az IBM több mint 100, cégeknek szánt, részben natív applikációt gyárt az Apple termékeire, és külön felhőalapú szolgáltatásokat is nyújt, többek között az adatelemzés, a biztonság és a mobilintegráció területein.

Az Apple és az IBM azt várja, hogy olyan applikációk születnek, melyek átformálják, hogyan használják a vállalatok és alkalmazottaik az Apple eszközöket, illetve áttörést hozhatnak a mobil üzletvitelben. A két cég jobb hatékonyságot, nagyobb hatásosságot és az ügyfelek igényeinek kielégítését ígéri.
A megállapodás részeként az IBM mostantól maga is világszintű értékesítőjévé válik üzleti partnerei számára az Apple okostelefonjainak és táblagépeinek.
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint az együttműködés egy nagy előrelépés a vállalati szektornak, mert olyan szolgáltatások jönnek létre, amelyeket csak közösen tud nyújtani az Apple és az IBM.
Az Apple vezérigazgatója különösen büszke rá, hogy elérhetővé teszik az IBM big data adatelemző megoldásait az Apple vásárlóknak. Felhívta rá a figyelmet, hogy adataik szerint a Fortune 500-as listájába tartozó vállalatok 98 százaléka az Apple által készített operációs rendszert futtató eszközöket használ manapság.

(Forrás: MTI, Apple; fotó: Ginni Rometty IBM CEO és Tim Cook Apple CEO az Apple központjában – Paul Sakuma/Feature Photo Service for IBM)