Felelős élelmiszergyártókat keres az ÉFOSZ

Piac

Már elérhető az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) kezdeményezésére indított honlap, amelyen a hazai élelmiszer-feldolgozók és szervezetek önkéntes vállalásokat tehetnek a magyar fogyasztók egészséges életmódjának és kiegyensúlyozott táplálkozásának előmozdítására.

A vállalások egyebek között az élelmiszerek só-, zsír- és kalóriatartalmának csökkentését, a termékek felelős reklámozását, az aktív életmód népszerűsítését célozzák. A célok megvalósítását a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is segíteni fogja, szakembereik közvetlenül részt vesznek a beadott vállalásokat értékelő bizottság munkájában.
A reklámozásra vonatkozó vállalások a következőek:

  • Termékeinket felelős módon, az ún. EU Pledge rendelkezései szerint reklámozzuk.
  • Tévéreklámjainkban, termékeink címkéjén és egyéb a termékekhez köthető módon aktív életmódra felhívó üzenetet helyezünk el.
  • Támogatjuk és ösztönözzük az aktív életmód népszerűsítését szolgáló programokat és kezdeményezéseket.

Az ÉFOSZ szeretné elérni, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, mivel a népegészségügyi mutatók javítása kizárólag valamennyi érintett közreműködésével, társadalmi összefogással lehetséges – emelte ki a tájékoztatásban az ÉFOSZ.
A kezdeményezés honlapján a támogatók között az Önszabályozó Reklámtestület is szerepel; a program első eredményeit 2015 elején tervezik értékelni.

(Forrás: MTI, ÉFOSZ)

SOCIAL MEDIA