Bezárja a Danone a budapesti gyárát

Piac

A 2015 második felében esedékes lépést a kritikusan alacsony kapacitáskihasználtsággal indokolja a márkatulajdonos.

A cég szerdán bemutatott terve alapján a gyártást fokozatosan csökkentik, majd 2015 második felében jöhet a bezárás – számol be az MTI. A lépéshez a friss tejtermékek iránti, évek óta csökkenő kereslet, és a Danone-nak kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek vezettek.

A Danone tájékoztatása szerint a menedzsment megkezdi az egyeztetést a vállalati szakszervezettel és az üzemi tanáccsal a tervről, a javasolt időzítésről és a dolgozói támogatócsomagról. A bezárás 155 alkalmazottat érint a 270 magyarországi dolgozóból.

A közlés szerint készek a dolgozókat hosszú távon támogatni, és a tervek szerint személyre szabott csomagot ajánlanak fel számukra. Belső munkahelyi támogatóközpontot is felállítanak.

A társaság hozzátette: szándékai szerint a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolja. Vizsgálják az ipari terület gazdasági hasznosításának lehetséges módjait is. Ennek érdekében egyeztetést kezdeményeznek a helyi önkormányzattal.

A gyárbezárás ellenére a Danone Kft. továbbra is régiós központ marad a Danone-csoport hálózatában, folytatja a magyarországi kereskedelmi tevékenységet, és a termékei továbbra is elérhetőek lesznek a hazai piacon – áll a közleményben.

A Danone 1991 óta van jelen Magyarországon, a vállalat mostani formájában 1994-ben kezdte meg működését.

(MTI)

SOCIAL MEDIA