Szigorúbban önszabályoz a Dreher

Hírek Márkák

Szorosabb együttműködésre lépett a Dreher Sörgyárak Zrt. és az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT).

Az intenzívebb együttműködés részeként a Dreher mostantól valamennyi fogyasztói és üzleti célú reklámanyagát és -koncepcióját megosztja az ÖRT-vel belső jóváhagyási folyamata részeként, illetve a képzés és tudásmegosztás területén is szorosabb együttműködés indul. Az együttműködés első állomásaként Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára a digitális kommunikáció területén várható önszabályozási változásokkal, szigorításokkal kapcsolatban tartott képzést a Dreher munkatársainak.

„A Dreher Sörgyárak Zrt. 2006 óta tagja az Önszabályozó Reklám Testületnek, felelős vállalatként tagságunk kezdete óta megosztottunk minden kiemelt marketinganyagot a szervezettel. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a Dreher a globális alkoholgyártók vállalásainak és az európai alkoholstratégia irányelveinek való megfelelésein túl példamutatóan járjon el az önszabályozás területén. Mivel a Dreher anyavállalata, a SABMiller csoport is csatlakozott a globális alkoholgyártók vállalásaihoz így itthon is várható, hogy a következő években tovább szigorodik a kiskorúak védelmében tett médiaelérés korlátozása, erősödik az ittas vezetés elleni fellépés, illetve az értéklánc kereskedelmi területén is előtérbe kerülnek a felelős alkoholárusításhoz kapcsolódó aktivitások” – mondta Tóth Valentin, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

„A képzés során részletesen megtárgyaltuk, hogy mire kell ügyelni például egy Facebookhoz kapcsolódó promóció, vagy éppen egy olyan aktivitás során, amelyben fotók feltöltésére bátorítják a fogyasztókat. Ebben az esetben sem mindegy, hogy hány évesek a szereplők, és mennyire felelősen viselkednek. A szigorú etikai alapelvektől ugyanis a digitális világban sem lehet eltérni” – tette hozzá Fazekas Ildikó.

Felelősségvállalási vonalon nem ez az első lépés mostanában a sörgyárnál: februárban leigazolták Nagy Bálintot, aki a Dreher Sörgyárak felelős fogyasztói kommunikációját felügyelő testületének elnöki tisztségét tölti be.

 

SOCIAL MEDIA