30 éves az első japán-magyar vállalat

Márkák

A már ismert területek mellett a Polifoam az autóipari közvetlen beszállításokban is erősítene.

A Polifoam legismertebb termékének – a zártcellás, térhálósított polietilén hab alapú anyagnak – már köznevesedett az elnevezése, de az eredeti matracokat, csomagoló- és szigetelőanyagokat az idén 30 esztendős, első japán-magyar vegyesvállalat, a Polifoam Kft. gyártja. A Polifoam termékeit kiváló szigetelő tulajdonságaik, időtállóságuk, valamint jó ár-érték arányuk révén széles körben alkalmazzák a sport és fitness ágazatban éppúgy, mint az építőipar, a gépészet, valamint a szellőzés és klímatechnika területén. Ezen kívül számos más iparágban is kínálnak minőségi megoldásokat, ezek közül a legjelentősebbek az autóipar, a csomagolástechnika, valamint az egészségügy. A márka kulcsszavai minden esetben a kényelem, a biztonság és az időtállóság.

A cég fennállása óta pozitív eredményt produkál, amit kezdetektől a magyarországi vállalatba forgat vissza. A szintén idén 130. születésnapját ünneplő japán tulajdonos, a Furukawa Electric Co. Ltd. 2013-ban 2 millió eurót fektetett be a magyarországi telephely bővítésébe; további 2,5 millió eurót pedig a cégcsoporthoz tartozó budapesti Furukawa Electric Technológiai Intézet Kft. kutatásfejlesztésébe. A Polifoam Kft., amely időközben a szintén Furukawa tulajdonban lévő Németországi Trocellen Csoport részévé vált, 2013-ban 35 országba szállított, fő exportterülete Európa volt.

Takács József, a Trocellen GmbH. vezérigazgatója az évforduló kapcsán elmondta, hogy a Polifoam az elmúlt 3 évben megtízszerezte a nyereségét, ami 2013-ban már meghaladta a 2 millió eurót. A cég 2 millió euró értékű termelésbővítési beruházást hajtott végre az elmúlt hónapokban. Új feldolgozó gépeket helyezett üzembe, és megszerezte az autóipari közvetlen beszállításokhoz elengedhetetlen ISO TS:16949 minősítést.

(A fényképen Masao Yoshida, a Furukawa Electric Co. Ltd. elnök-vezérigazgatója, Takács József, valamint Pluhár Sándor, a Polifoam Kft. ügyvezető igazgatója)

 

SOCIAL MEDIA