Glass Hack Budapest

Piac

A viselhető technológiára épülő alkalmazások fejlesztőit – beleértve designereket és üzletfejlesztőket – várják a májusi versenyre.

Az USA-n kívül hivatalosan csupán néhány hete elérhető Google Glass alaposan megmozgatja a szakemberek és a technológiai iránt érdeklődő nagyközönség fantáziáját. Folyamatosan bővül a kifejezetten erre az eszközre optimalizált alkalmazások listája, és egyre többen próbálnak betörni erre a jelenleg formálódó piacra.

A viselhető technológia legújabb trendjét elindító Google Glass a szoftverfejlesztők új célpontja. Budapesten május végén szoftverfejlesztők, designerek, videó és animációs művészek, valamint üzletfejlesztők mérik össze tudásukat az okosszemüveg alkalmazások fejlesztése területén.

A Colabs és az EU Edge közös szervezésű Google Glass szoftverfejlesztő workshopja (szakzsargonban hackaton) először gyűjti Budapestre a régió legjobb szakembereit. Szoftverfejlesztőket, designereket, művészeket és üzletfejlesztőket várnak, hogy a verseny során egyedülálló „Glassware” applikációkat alkossanak. A május 23 és 25. közötti eseményre projektötletekkel, esetleg létező projekttervekkel lehet jelentkezni. Körülbelül 30 résztvevő összesen 5-6 csapatban 1-1 projektötleten dolgozhat majd.

A jelentkezési határidő május 4., további információ a glasshack.colabs.hu website-on található.

SOCIAL MEDIA