Vezetnek a csokiszelet-reklámok

Piac

A Nielsen Közönségmérés 2014 első negyedéves TV piaci körképe szerint csökken a kereskedelmi csatornák nézettsége, és feljövőben vannak az általános szórakoztató csatornák.

2014 első negyedévében a teljes népesség naponta átlagosan 5 óra 11 percet töltött a tévékészülékek előtt, 7 perccel kevesebbet, mint az előző év ugyanezen időszakában. A vizsgált időszakban az országos kereskedelmi csatornák együttes közönségaránya a teljes népesség körében 27,6% volt, 3,9 százalékponttal alacsonyabb, mint az előző év ugyanezen időszakában. Az általános szórakoztató csatornák részesedése 19,8%, a közszolgálati csatornáké pedig 15,9% volt, ami 3,2 illetve 2,3 százalékpontos növekedést jelent 2013 ugyanezen időszakához viszonyítva. A filmcsatornák közönségaránya 9%, a gyerekcsatornáké 4,6%, a hírcsatornáké 4,2%, az ismeretterjesztő csatornáké 4,9%, a sportcsatornáké és a zenecsatornáké egyaránt 2,5%, az életmódcsatornáké pedig 2,2% volt 2014 első negyedévében, és mindezen csatorna-csoportok esetében kijelenthetjük, hogy szinte alig vagy egyáltalán nem történt változás a tavalyi év első negyedévéhez képest.

A napi fogyasztási cikkek (FMCG termékek) hirdetési rangsorában az első helyre a „szeletes csokoládé” került, második a „puding, tejalapú desszert”, a harmadik helyen pedig a „fogkrémek” televíziós hirdetései állnak az első negyedéves, teljes népességre vonatkozó összes GRP alapján. A 20 legtöbbet hirdetett árucsoportot is megtalálhatják a mellékelt prezentációban.

SOCIAL MEDIA