Startup verseny a Magyar Innovációs Techshow-n

Piac

Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások.

Egyedülálló üzleti megoldás versenyt hirdetett az OTP Hungaro-Projekt. Az első hazai Fintech fókuszú rendezvényre Magyarország legjobb üzleti szoftverei nevezhetnek. A Fintech&Sales Demo Day-nek a Google Grund ad otthont.

Míg a startupok rengeteg energiát fordítanak a szolgáltatásaik közösségi vagy lakossági felhasználó rétegek felé történő terjesztésére, addig szinte egyáltalán nem gondolkodnak az üzleti célú felhasználási lehetőségekben. Az ijesztőnek hangzó B2B – azaz business to business – megoldások pedig sokkal több esélyt adnak a sikerre.

A fintech az egyik legújabb startup fogalom, amelyre a fejlesztők mostanában igencsak odafigyelnek, főleg azért, mert a nagyvállalatok és multik egyre inkább arra fókuszálnak, hogy versenyelőnyüket olyan innovatív technológiák beépítésével szerezzék meg, amivel relatíve olcsón juthatnak jelentős piaci előnyhöz. A nagy média hype a figyelmüket a nagy sztorikra irányítja, mint például a Google és Facebook felvásárlások, és egyre nyitottabbak arra, hogy saját fejlesztéseiket is részben startup megoldásokkal egészítsék ki.

A Fintech&Sales Demo Day a Startup Tavasz rendezvénysorozat része, célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Május 30-án, az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat kereső nagyvállalatok képviseltetik magukat, a kiválasztott jelentkezők előttük prezentálhatnak.

Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások.

A 10 prezentáló startupot független, szakmai és pénzügyi befektetőkből összeálló szakmai zsűri választja majd ki a jelentkezők közül. A támogatók között található az OTP Mobil, a Mastercard és a Misys.

SOCIAL MEDIA