Budapest és Párizs az Elle Fashion Show-n

Márkák

Látványos műsort és minőségi márkamegjelenéseket hozott a női magazin divatbemutatója. Érdekes volt összevetni a hazai és a párizsi tervezők lehetőségeit.

Az Elle Fashion Show 2014 rendezvényen három fiatal hazai tervező(csapat) és három párizsi designer mutatta be kollekcióját, valamint számos szponzor is minőségi megjelenéshez jutott. Dóri Tomcsányi, Kata Szegedi és a NUBU 2014 tavasz-nyári kreációit már több fórumon is bemutatták, ennek ellenére most is aktuálisak. Tomcsányi Dóri a 70-es, 80-as éveket idézte meg fiatalos, pasztell-dominált ruháival. A „Panel” életérzés inspirálta hangulatban a legmeghökkentőbbek a szocialista irodai flórát idéző printekkel készített darabok voltak. Szegedi Kata a szokásos, trükkös kivágásokkal operált, az aktuális kollekció ezen felül az expresszionizmus és a grunge inspirációit viselte magán. A NUBU megszokott, érdekes és elegáns szabásvonalait a dunaújvárosi szoborpark ihlette brutalitás, oversize részletek, és egyfajta gyászhangulat tette érdekessé.

A párizsi tervezők (Valentine Gauthier, Octavio Pizarro, Christine Phung) esetében a legérdekesebb megfigyelés a magyarokkal összevetve a sokkal szélesebb, minőségi anyagválaszték és az igényesebb kidolgozás volt. Közülük a chilei származású Pizarro kollekciója tűnt a legizgalmasabbnak: mintha a USE kapott volna egy latinos ízt. Valentine Gauthier színes-nőies-párizsias kreációkkal érkezett, Christine Phung geometriai játékai és a kortárs művészet ihlette darabjai pedig a „hegyek közé menekülés” témája köré épültek.

A rendezvény szponzorai is kitettek magukért: a Hungaria népszerű pezsgőbárja, a Vöslauer ásványvizes pultja, a Heinemann Testvérek importborokat bemutató standja és a Somersby kóstolója mellett a Peugeot autókkal települt ki, míg a főszponzor CIB Gold saját lounge-a mellett egy interaktív ruhapróba-alkalmazást is felvonultatott.

Vöslauer és Somersby

Peugeot

A Heinemann Testvérek standja távolról…

…és spanyol, chilei, dél-afrikai vöröseik közelről

Virtuális ruhapróba-terminál a CIB Gold lounge-ban

 

SOCIAL MEDIA