Budapest Márka címet kapott a Gerbeaud és az Onyx

Márkák

A díjat a főváros és az ország hírnevét öregbítő kiemelkedő tevékenységek és szolgáltatások kaphatják meg.

Budapest Márka címet adományozott Budapest Főváros Közgyűlése a Gerbeaud Cukrászdának és a vele egy fedél alatt működő, Michelin-csillagos Onyx étteremnek, magas színvonalú magyar és nemzetközi szolgáltatásaik elismeréséül – adta hírül az MTI.

„Kevés márkanév érdemli meg jobban az elismerést, mint a Gerbeaud, hiszen ez a márkanév, már régóta valódi minőséget képvisel, és régóta viszi jó hírét Budapestnek és Magyarországnak a világban” – méltatta a cukrászdát Rogán Antal V. kerületi polgármester kedden, az elismerés átadásakor.

A Budapest Márka címet 2013-ban, Szentes Tamás főpolgármester-helyettes előterjesztésére alapították. A javaslat szerint négy területen osztják ki. Ezek a fővároshoz köthető kiemelkedő termék, valamint szolgáltatás, kimagasló fővárosi kulturális-művészeti eredmény, továbbá a kimagasló fővárosi közszolgáltatások. A Budapest Márkát egész évben lehet adományozni, területenként évente legfeljebb tíz alkalommal. A díjazottakra a Fővárosi Közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot.

Az eddigi díjazottak között megtalálható a Zila Kávéház, a csepeli Rizmajer Sörfőzde, a Kőbányai Zenei Stúdió és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, a BEART Divatműhely, valamint az újpesti Tarzan Park is.

(Fotó: Gerbeaud honlap)

 

SOCIAL MEDIA