Mobilról mobilra is küldhetünk pénzt

Piac

A Cellum fejlesztette az Erste Bank mobilfizetési szolgáltatását

Az Erste Bank elindította mobilfizetési alkalmazását, amit a magyar Cellum Csoport fejlesztett ki. Az Erste MobilePay egyik legnagyobb újdonsága, hogy képessé teszi a felhasználót, hogy mobiltelefonjáról egy másik mobiltelefonra küldjön pénzt biztonságosan, néhány kattintással. Mindehhez még az sem feltétel, hogy a pénzküldemény címzettje rendelkezzen a mobil-applikációval.

Az Erste Bank még 2013-ban írt ki tendert tesztelt, bizonyítottan jól működő és biztonságos ún. távoli mobilfizetési technológia szállítására. A pályázatot a magyar Cellum Csoport nyerte, megelőzve más európai, amerikai és indiai mobilmegoldásokat fejlesztő gigászokat. A mobilfizetés egy fiatal iparág, ahol a Cellum a 14 éves történetével kiemelkedően tapasztalt játékosnak számít. Az Erste Bank Magyarországon most bevezetett mobilfizetési megoldását további „Erste-országok” követhetik.

Az Erste MobilePay március 3. óta érhető el az Erste Bank azon ügyfelei számára, akik iOS- vagy Android-alapú okostelefonnal rendelkeznek. Az alkalmazás egy sor hasznos funkciót kínál: segítségével befizethetjük számláinkat, feltölthetjük telefonegyenlegünket, valamint telefonunk GPS-funkciója segítségével parkolhatunk, és autópálya-matricát is vásárolhatunk. Ezen felül Magyarországon elsőként az Erste MobilePay kínál biztonságos pénzküldési lehetőséget telefonról telefonra.

„Egy pénzintézetnek a legmagasabb szintű biztonság kell, nekünk pedig ezen a területen vannak a legjobb referenciáink.” – mondta el Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója. „A banki szintű biztonságot a Cellum által kifejlesztett un. „eltört titok” technológia garantálja, ami már évek óta hibamentesen működik. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen tekintélyes pénzintézet, mint az Erste, minket választott partnerül.”

SOCIAL MEDIA