Miért sétál egy másfél méteres agy Budapest utcáin?

Márkák

Hatalmas agy figurával pózolnak a budapestiek – fura kampányba kezdett a NatGeo.

A város több pontján is felfigyeltek a hatalmas, emberi agyat formázó figurára, amely érkezése után földalattival látogatott el a Hősök terére, ahol turistákkal fotózkodott, majd a Parlament és a Margit-sziget felé vette az irányt. A hatalmas Agy figura Spanyolország és Lengyelország után, világkörüli útja következő állomásaként érkezett hazánkba, hogy egy hét alatt felfedezze Budapestet, így felbukkanása március közepéig a város több pontján is várható.

A bábú a National Geographic Channel új, „Pörgesd fel az agyad!” kampányának képviselője, amellyel a csatorna az intelligens szórakoztatás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A NatGeo kiemelt műsorai, az Emmy-díjra jelölt Eszement játékok, és a népszerű Tim Shaw vezette Eszement tudomány olyan interaktív televíziós agytornára hívják a nézőket, melyeknek fejtörői és tudományos kísérletei nem csak szórakoztatóak, hanem agyunk működését is bemutatják, és a szürkeállomány valamennyi sejtjét megmozgatják. A sorozat legújabbja, a “Pedig jó ötletnek tűnt” április elején indul a NatGeón.

A tévécsatorna kiemelt célja a tudományos szórakoztatás. Ennek szellemében mutatják be márciusban Carl Sagan legendás sorozatának modern változata, a Kozmosz: Történetek a világegyetemről. Az első epizódot több mint 180 ország NatGeo csatornáján vetítik, reklámok nélkül.

A „Pörgesd fel az agyad” kampány hőse, Az Agy számos ország lakóival fényképezkedett már, és ezúttal a magyarokat hívja egy közös fotózkodásra. Az Agy felbukkanásáról és az események helyszínéről a National Geographic Channel Magyarország Facebook oldalán tájékoztatják a nézőket, és a közös fotók is itt kerülnek majd megosztásra. Az Agy búcsúztatása március 14-én pénteken lesz egy budapesti bevásárlóközpontban, ahol a rendezvény résztvevői pöröghetnek és játszhatnak is vele, majd Az Agy innen folytatja útját további országokba.

SOCIAL MEDIA