Az IBM bővíti globális felhő kapacitásait

Márkák

A cég 1,2 milliárd dollárt fordít felhőkapacitásainak bővítésére. 15 új adatközpontot nyit, és a big data területén is beruház.

Az IBM a meglévő 12, és a SoftLayer megvásárlásával birtokába jutott 13 adatközpontból álló hálózatát további 15 létesítménnyel bővíti, melyeket Hong Kongban, Mexikóvárosban, Washingtonban, Dallasban, Londonban és Japánban, Indiában, Kanadában nyitnak meg. A vállalat 2015-ös tervei között szerepel a közel-keleti és afrikai bővítés is.

Becslések szerint a globális felhőpiac forgalma 2020-ra eléri a 200 milliárd dollárt. „Folyamatosak a befektetéseink a gyorsan fejlődő területeken” – nyilatkozott Erich Clementi, az IBM globális technológiai szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Tavaly a SoftLayer megvásárlásával 2 milliárd dollárt fordítottunk felhő portfoliónk fejlesztésére, a mostani bejelentéssel újabb hatalmas lépést tettünk a globális bővülés felé.”

A globális hálózat és a lokális adatközpontok kombinációja lehetőséget ad az ügyfeleknek, hogy ott és akkor helyezzék el, konszolidálják és aggregálják adataikat, ahol és amikor szükségük van rá. A SoftLayer hálózati architektúrájával a globális teljesítmény úgy optimalizálható, hogy a cégek a nyilvános és ellenőrizhetetlen webes hálózatokat kerülve, privát hálózataikat használhatják.

A vállalat tavalyi akvizícója óta az IBM SoftLayer közel 2400 új cloud-ügyfelet szolgált ki.

A cég múlt héten, ugyancsak jelentős beruházás keretében, megalapította a Watson Groupot. Az új üzleti egység feladata felhőalapú kognitív számítástechnikai és Big Data innovációk fejlesztése és piaci bevezetése. Watson ilyen irányú fejlesztéseink platformja a jövőben éppen a SoftLayer lesz.

  

 

SOCIAL MEDIA