Az első egész estés LEGO mozifilm

Márkák

Most először kel életre egy LEGO® kockákból épült világ a filmvásznon, amihez a film kulcsjelenetei által ihletett építőkészlet is társul.

A vállalkozás célja, hogy világszerte arra inspirálja a gyerekeket, az önfeledt játékon keresztül fejlesszék tovább szárnyaló képzeletüket és kreatív kifejezésmódjukat.

„Öt évvel az ötlet megszületését követően nagy örömmel mutatjuk be azt az egyedülálló és egész estés kikapcsolódást nyújtó filmet, ami a gyermekeket a határtalan képzelet világába, a felnőtteket pedig a gyermekkorukba repíti vissza.” – nyilatkozta Jill Wilfert, a LEGO Csoport Engedélyeztetési és Szórakoztatási alelnöke.

A 3D-s számítógépes animációs mozifilmben az ismert LEGO minifigurák mellett megjelenik számos új karakter is, hogy körbeutazzanak egy mindeddig ismeretlen, kizárólag LEGO kockákból épült, vizuálisan egyedülálló világot. A kaland főszereplője Emmet, egy átlagos kis LEGO figura (szinkronhangja: Molnár Áron), akiről egy véletlen folytán azt hiszik, hogy ő a világ rendkívüli megmentője. Az események Emmetet egy idegenekből álló közösségbe sodorják, ahol társa lesz az öreg és misztikus Vitrivius (Kőszegi Ákos), egy vagány fiatal lány, Lucy (Pikali Gerda) és Batman (Fekete Ernő). Emmet vezetésével nekivágnak egy nagy kalandnak, hogy legyőzzék a gonosz zsarnokot, Lord Bizniszt (Kerekes József), akinek eltökélt szándéka, hogy az egész univerzumot összeragassza és elpusztítsa.

A mozihoz 17 szettből álló LEGO építőkészlet-kollekció is készült a városi, vadnyugati és űrbeli tematikus háttérelemekből.