Magához tért az ingatlanpiac

Magához tért az ingatlanpiac
Egy budapesti garzon akár 1 millióval is többe kerülhet, mint fél éve

Hosszú évek gyengélkedése után az éledezés jeleit mutatja az ingatlanpiac. Fél év alatt a  legtöbb megyében számottevően megugrott az eladásra kínált ingatlanok ára, egy négyzetméterért Budapesten átlagosan 42 376 ezer forinttal, országosan pedig 9748 forinttal kellett tavasszal többet fizetni, mint ősz végén.  A Jófogás.hu az október és március közötti időszakban figyelte a piaci trendeket.

Továbbra is Budapesten lehet legdrágábban ingatlanhoz jutni, míg Nógrád megyében a legolcsóbban. A fővárosban a márciusi adatok szerint a házak és lakások átlagos ára 250 ezer forint/m2 körül mozgott, míg októberben ez a szám 208 ezer forint/m2 volt. 42 ezer forinttal nőtt tehát egy átlagos fővárosi lakás, vagy ház négyzetméterára, ami egy 30 m2-es garzonlakás esetében több mint egymillió forintos emelkedést jelent.  

A fenti tendencia nem minden régióban tapasztalható, hiszen Csongrád, Szabolcs, és Vas megyében megközelítőleg ugyanannyit kérnek az ingatlanokért, mint fél éve. Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye a kakukktojás, itt olcsóbban juthatunk lakáshoz, házhoz most, mint októberben. A legmarkánsabb emelkedést a hevesi lakások kapcsán észlelhettük, itt 123 ezer forinttal kerül többe egy négyzetméter – derül ki a jofogas.hu/trendek oldalról.

Összegezve, Magyarország legismertebb apróhirdetési portáljának adatait, Budapest, Heves, és Somogy megye rendelkezik a legdrágább ingatlanárakkal, míg Nógrád, Borsod, és Békés a legolcsóbbak. Könnyen elképzelhető, hogy megkezdődött az az ingatlan boom, amelyre az eladók már oly hosszú ideje vártak.

 
 
 

 


Oláh Alexandra

Schibsted Classified Media

Palocsay-Zubor Géza

Schibsted Classified Media Hungary Kft.

Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!