Felvásárolták az IND Groupot

Felvásárolták az IND Groupot
Globális szereplőként folytatja a magyar szoftverfejlesztő, a Misys Digital Channels divíziójaként. A vételárat 10 milliárd forint körülire becsülik.

A banki szoftver-rendszereket gyártó Misys felvásárolja az innovatív ügyfél-technológiájáról ismert magyar hátterű IND Group-ot, s ezzel a társaság a Digital Channels divíziójává válik - a részvények 100 százalékának adás-vételéről hétfőn írták alá a szerződést. A többségében négy magyar magánszemély tulajdonában lévő, 2013-ban 5 milliárd forint fölötti bevételű és 250 alkalmazottal működő cég eladási árát nem közölték, de a piaci becslések szerint az elérheti vagy meghaladhatja a 10 milliárd forintot - írja az MTI.
A társaság 2013. évi kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 900 millió forint volt.
Az IND hétfői közleménye szerint a 120 országban jelen lévő, csaknem 2000 ügyféllel rendelkező Misys szoftvercég a változó fogyasztói igényeket felismerve döntött úgy, hogy a jövőben az IND digitális banki termékeivel erősíti portfólióját.
A két vállalat között 2013 tavaszától van partneri kapcsolat, a Mysis a világ több országban értékesíti az IND banki megoldásait.
A közlemény szerint az 1997-ben alapított IND egyediségét az adja, hogy nem a banki elvárásoknak próbál megfelelni, hanem az ügyfelek használati szokásaiból kiindulva jut el a végső megoldásig. Ezáltal a bankok is jobban megismerhetik az ügyfeleket és személyre szabott szolgáltatásaikkal segíthetik őket pénzügyeik intézése során.
Több mint félmilliárd ember már napjainkban is használ mobil eszközöket pénzügyei intézésére és ez a szám a következő négy évben megduplázódik majd - áll a közleményben.

Az IND Group a régióból egyedüli cégként felkerült a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló FinTech100-as listára, alapító ügyvezetője, Vinnai Balázs pedig 2013-ban elnyerte az EY "Az év üzletembere" díját.

A Misys bemutatkozó filmje

Bálint Viktor

BnL Growth Partners

Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!