A fenntarthatóság, mint valós márkaérték

A fenntarthatóság, mint valós márkaérték
A nagy cégek eddig attól tartottak, hogy porhintésnek tekintik a fenntarthatóságról szóló nyilatkozataikat, de már egyre inkább beépítenék azokat a márkakommunikációjukba.

Az FMCG-óriások féltek tőle, hogy ha túl hangosan kommunikálják a fenntarthatóságot, azt „zöldremosásnak”, hiteltelennek fogják tartani a fogyasztók. Most azonban többen is átértékelik a hozzáállásukat – írja a MarketingWeek.

A Procter & Gamble globális fenntarthatósági igazgatója, Virgine Helias arról beszél, hogy a témát a cég alapértékei közé emelik, és a jövőben nem önállóan beszélnek róla, hanem összehangolják a márkaértékekkel. A P&G innováció-központú megközelítéséhez egyébként is jól illeszkedik a fenntarthatóság. Míg korábban olyan, a márkáktól távol álló témákkal kampányoltak, mint az esőerdők megóvása vagy a sarki jégtakaró olvadása, most kisebb, a márkákhoz és a vásárlókhoz is közelebb álló témákra fókuszálnak. Ilyen lehet például az energiatakarékosság.

Az Unilever a Project Sunlight keretében mutatja be, termékeivel hogyan járulhat hozzá egy jobb jövőbeli világ létrejöttéhez. Ugyan a kampány hivatalos célja nem az eladások növelése, azért egy tekintélyes méretű csapat fogja figyelemmel kísérni a hatékonyságát. Az elsődleges cél, hogy a téma ne csak egy gyorsan letudott kötelező gyakorlat legyen házon belül, hanem az Unilever márkanevet a fenntarthatóság szimbólumává emeljék.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!